دارچین

  • مدیر 

نام علمی:CINNAMOMUM VERUM

خانواده:  LAURACEAE  – برگ بو

دارچین


دانستنیهای علمی : 
دارچین به سریلانکا و جنوب هند  تعلق داشته و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود. از خانواده برگ بو می باشد. دارچین از پوست درونی درختان زیادی از جنس Cinnamomum گرفته می شود. دارچین اولین و مهمترین ادویه‌ای است که به عنوان کالای تجاری میان بازرگانان آسیا و اروپا مبادله شده و تجار ونیزی کاملا بر داد و ستد آن نظارت می‌کردند.
خصوصیات ظاهری :دارچین درختی کوچک و همیشه سبز است. ارتفاع درخت بین ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. برگ ها تخم مرغی شکل بوده و ۷ تا ۱۸ سانتی متر طول دارند.گل ها در خوشه ظاهر شده و رنگ متمایل به سبز دارند. 
میوه آن بنفش بوده و یک بذر در درون خود دارد. بعد از دوسال که از کاشت درخت گذشت آنرا از نزدیک زمین قطع کرده و در سال آینده شاخه‌هائی را که از کناره تنه اصلی رشد کرده بریده و پوسته آنرا خارج کرده و بلافاصله خشک میکنند و سپس در قطعات ریز بریده و فروخته میشود. 
در مورد نوع دارچین چینی از پوست بیرونی استفاده میشود. لایه لایه تشکیل شده و وقتی شاخه در آفتاب خشک میشود، تشکیل ورقه های دارچین را میدهد.

شرایط محیط رشد: 
درخت دارچین بهترین رشد را در  آفتاب کامل تا نیم آفتاب دارد.  خاک آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. 
از لحاظ اسیدیته ، کمی اسیدی باشد. آب و هوای آن گرم و مرطوب بوده و نباید در مناطق خشک کاشته شود.
 ۱۵۰ روز بارانی در سال را می پسندد. اگر این مقدار باران نیس ، پس معادل آن باید آبیاری صورت گیرد

خواص درمانی و کاربردها: 
دارچین در تزیین غذاها و نیز طعم دادن به آنها و نیز شیرین کردن آنها کاربرد فراوانی دارد. در آشپزی ها و در رستوران ها یک عضو مهم در چاشنی ها است. در تهیه شکلات ها و بستنی و نیز آدامس نیز بسیار مورد توجه است. 
در قدیم برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد.  تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند. اثرات ضد ویروسی ، موثر بودن آن در بیماری ایدز ، ضد دیابت بودن نیز از اثرات مفید دارچین است.
 ترکیب یک قاشق چایخوری دارچین با سه قاشق عسل ، داروی معجزه گر ریزش مو است. این ترکیب را باید قبل از شستشو به ریشه‌های مو زد و نیم ساعت زمان داد .
 دارچين شامل ماده اي پليمري به نام متيل هيدروکسي چالکون است که در متابوليسم گلوکز نقش دارد.

نحوه تکثیر گیاه :
دارچین می تواند از طریق بذر یا بوسیله اندام رویشی ازدیاد یابد. 
 به صورت بوته‌های کوتاه برای سهولت در فرایند برداشت کشت می‌گردد.
 بطور تجاری بوسیله قلمه زنی یا خوابانیدن هوایی تکثیر می گردد. 

منابع  http://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum_verum
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86
http://homeguides.sfgate.com/planting-zones-cinnamon-trees-69743.html
http://science.howstuffworks.com/life/botany/cinnamon1.htm
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=newtip&dbid=31

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *